Image: ARROW DOWN

Kenniskaarten over diabetes

Diabetes is als stofwisselingsziekte zeer complex. Allerlei factoren, van voeding tot geneesmiddelen, beweging en emoties, kunnen de stofwisseling en zodoende de bloedglucose beïnvloeden.

Onze nieuwe kenniskaarten belichten telkens een thema op het gebied van diabetes. Ze leveren kort en bondig praktische informatie en tips.

Virussen – de onzichtbare passagiers

Ze zijn onzichtbaar en toch spelen ze dagelijks een rol: virussen. Via voorwerpen en de handen worden ze doorgegeven. Het gevolg: steeds meer mensen worden aangestoken. Hygiëne en inentingen zijn belangrijke basisregels voor eenieders gezondheid.

Zelfmedicatie – Fouten vermijden

Hoofdpijn, hoesten, gewrichtspijn. In de reclame zien we allerlei zonder voorschrift verkrijgbare geneesmiddelen om de meest uiteenlopende klachten snel zelf te behandelen. En telkens wordt de waarschuwing voor risico's en bijwerkingen gegeven. Maar let de consument daar echt op? Zelfmedicatie is zeker nuttig, maar er zijn ook grenzen. 

Onderwerpenlijst

Ascensia, CONTOUR, Second-Chance zijn handelsmerken van Ascensia Diabetes Care Holdings AG.

Apple en het Apple-logo zijn in de Verenigde Staten en andere landen gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. App Store is een service van Apple Inc. Het Bluetooth-woordmerk en de Bluetooth-logo's zijn handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van betrokken merk hierin onder licentie. Google Play is een handelsmerk van Google Inc