Over Ascensia Diabetes Care

Ascensia Diabetes Care, opgericht in 2016 door de overname van Bayer Diabetes Care door PHC Holdings (voorheen bekend als Panasonic Healthcare Holdings), is een wereldwijd bedrijf dat zich volledig toelegt op het verbeteren van het leven en de gezondheid van mensen met diabetes.

Ascensia, met hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland, heeft meer dan 80 jaar ervaring in het helpen van mensen bij het managen van hun diabetes. Onze producten worden wereldwijd in meer dan 125 landen verkocht.

We staan wereldwijd bekend om de CONTOUR® portfolio van bloedglucosemonitoringsystemen en als exclusieve distributiepartner voor de Eversense® continue glucosemonitoringsystemen van Senseonics. We zijn vastbesloten om meer innovatieve en levensveranderende producten aan ons portfolio toe te voegen.

Image: GLOBALASSETS ABOUT US LIFESTYLE

Onze aanpak

Ons doel is om producten en oplossingen te bieden die een positief, dagelijks verschil maken voor mensen met diabetes. We willen ervoor zorgen dat diabetes de toekomst van mensen niet in de weg staat, zodat ze een rijker leven kunnen leiden.

Waarom CONTOUR® metersystemen?

Ons productassortiment combineert geavanceerde technologie met gebruiksvriendelijke functionaliteiten die diabetesmanagement ondersteunen, met duidelijke en nauwkeurige metingen waarop u kunt vertrouwen.

Door middel van onze technologie proberen we diabetesmanagement zo eenvoudig mogelijk te maken om de gegevens te krijgen die u nodig hebt om weloverwogen beslissingen te nemen, en om systemen te bieden die monitoring eenvoudiger en geschikt maken voor het moderne leven.

Onze geschiedenis

Al meer dan 80 jaar heeft ons team dankzij continu onderzoek het voortouw genomen bij de ontwikkeling van technologie en systemen voor bloedglucosemonitoring. Deze innovaties zijn ontworpen om niet alleen aan de behoeften van patiënten te voldoen, maar ook om hun leven te vereenvoudigen en te verbeteren.

  • We lanceerden het GlucoContro.online* diabetesgegevens- beheerplatform voor medische zorgverleners en mensen met diabetes.

   Glucocontro.online

   2021

  • We werden de exclusieve wereldwijde distributiepartner voor de Eversense® continue glucosemonitoringsystemen van Senseonics.

   Eversense CGM

   2020

  • We lanceerden een verbeterde versie van onze CONTOUR®DIABETES app met nieuwe functies ter ondersteuning van zelfmanagement voor mensen met diabetes.

   Contour Diabetes App

   2018

  • Ascensia Diabetes Care is opgericht door de verkoop van Bayer Diabetes Care aan Panasonic Healthcare Holdings Co., Ltd.

   Ascensia Diabetes Care

   2016

  • We introduceerden de eerste bloedglucosemeters van de CONTOUR®NEXT portfolio, onze volgende generatie zeer nauwkeurige diabetesmanagementproducten.

   Contour XT

   2011

  • We introduceerden diverse bloedglucosemeters met No Coding® technologie, waaronder BREEZE® en CONTOUR® meters.

   Contour

   2003

  • We introduceerden de Glucometer Elite®, de eerste meter die gebruikmaakte van 'sip-in' technologie en het eerste 'low-volume' (3 microliter) bloedglucosemonitoringsysteem.

   Elite

   1993

  • Via de voormalige Ames divisie hebben we de Ames Reflectance Meter geïntroduceerd, de eerste draagbare bloedglucosemeter.

   Ames Reflectance Meter

   1969

  • We ontwikkelden Clinitest®, de eerste eenvoudig uitvoerbare tablettentest voor het meten van glucose in urine.

   Bayer Clinitest

   1941

 

*SdNCenter is de legale fabrikant en ontwikkelaar van GlucoContro.online en werkt samen met Ascensia om de tool op de markt te brengen en te leveren aan Medische Zorgverleners en patiënten.