Controle krijgen over uw Bloedglucosemonitoring

Voor heel wat mensen is bloedglucosemonitoring een van de belangrijkste onderdelen van het leren leven met diabetes. We begrijpen dat dit een hele uitdaging kan zijn en zijn hier om te helpen.

In deze nieuwsbrief bespreken we het belang van bloedglucosemeting, waar u rekening mee moet houden voordat u begint met zelfcontrole en delen we tips voor het kiezen van de juiste meter.

Blood Glucose Monitoring

Waarom uw bloedglucosewaarden controleren?

Voor sommige mensen met diabetes type 2 kan zelfmonitoring van de bloedglucose u de controle over uw zorg geven en u helpen begrijpen hoe veranderingen in uw voeding, bewegingsroutine en medicatie uw bloedglucosewaarden kunnen beïnvloeden.1,2 Praat met uw zorgverlener om erachter te komen of u in aanmerking komt voor zelfcontrole, vooral als u insuline gebruikt, vatbaar bent voor hypoglycemische episodes (lage bloedsuikerspiegel), orale medicatie neemt die uw risico op hypoglykemie kan verhogen of als u van plan bent zwanger te worden.2,3

Waar moet u aan denken als u begint met zelfmonitoring?

Wanneer u uw bloedglucosewaarden zelf controleert, is het belangrijk om met uw zorgverlener te praten om er zeker van te zijn dat u een plan volgt dat bij u past. Dit zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:2

  • Stel een controleschema op – Praat met uw zorgverlener om een controleschema op te stellen dat past bij uw behoeften, inclusief wanneer en hoe vaak u uw bloedglucosemetingen moet doen.

  • Houd uw resultaten bij  – Registreer uw bloedglucosemetingen met behulp van een app om de opvolging eenvoudig te maken (https://apps.apple.com/be/app/contour-diabetes-app/id1145577657, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ascensia.contour.be).
    Neem uw dossier mee naar de afspraken van uw zorgverleners, zodat zij de resultaten kunnen bekijken en kunnen bepalen of er iets in uw diabeteszorgplan moet worden aangepast (d.w.z. voeding, lichaamsbeweging of medicatie).

Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat u eraan gewend raakt om zelfcontrole te doen. Neem dus gerust contact op met uw zorgverlener indien u vragen heeft.

Hoe de juiste meter kiezen

Het is belangrijk om een meter te kiezen waarbij u zich prettig voelt en die nauwkeurig en gebruiksvriendelijk is. Voor het kiezen van een meter vindt u hierbij een paar vragen die u zichzelf kunt stellen:

  • Hoe gebruiksvriendelijk is de meter?
  • Hoe nauwkeurig zijn de metingen?
  • Kun u hem koppelen aan een app om uw bloedglucosewaarden in de loop van de tijd bij te houden?
  • Heeft hij handige functies die u kunnen helpen de resultaten te begrijpen?
  • Kunt u meer bloed op dezelfde teststrip aanbrengen als de eerste meting mislukt?

Het CONTOUR®NEXT-systeem van Ascensia https://www.ascensiadiabetescare.be/products/contour-next/ is gebruiksvriendelijk en het is aangetoond dat het zeer nauwkeurige resultaten levert.4 Bovendien kan de verbinding met de CONTOUR®DIABETES-app en kunnen functies zoals Second-Chance® sampling helpen om bloedglucosemonitoring een handiger onderdeel van het dagelijks leven te maken.4

Lees meer over de CONTOUR®-familie van geconnecteerde meters en app-systemen die ervoor kunnen zorgen dat het beheren van uw diabetes minder aanvoelt als een uitdaging: https://www.ascensiadiabetescare.be/products/product-overview/

Vraag hier uw meter aan.

Wen aan het gebruik van uw meter

Wilt u meer weten over het gebruik van uw CONTOUR®NEXT-meter? Bekijk deze video om te zien hoe eenvoudig het kan zijn om uw bloedglucosewaarden te testen. https://www.ascensiadiabetescare.be/service-en-contact/instructievideos/

Blijf ons volgen voor onze volgende update, die gericht zal zijn op het delen van meer informatie over de nauwkeurigheid en precisie van ons CONTOUR®NEXT-bloedglucosemonitoringsysteem!

Referenties

1. American Diabetes Association. Davies MJ et al., Management of Hyperglycemia in Type 2 Diabetes 2018. A Consensus Report by the American Diabetes Association (ADA) and the European Association for the Study of Diabetes (EASD). Diabetes Care 2018;41(12): 2669-2701. 

2. American Diabetes Association. Standards of Medical Care in Diabetes–2021. Diabetes Care. January 2021;44, Supplement 1. 

3. National Institute for Health and Care Excellence. Type 2 diabetes in adults: management. Updated Aug 2019. https://www.nice.org.uk/guidance/ng28/chapter/Recommendations. Accessed January 11th 2021. 

4. CONTOUR®NEXT BGMS User Guide